04:24, Δευτέρα
23 Μαΐου 2022

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού με τον εκλογικό νόμο κατήγγειλε ο Δ. Κουτσούμπας

koutsoumpas-eklogikos-nomosΔριμύ κατηγορώ ότι μέσω της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο προσπαθούν να συσκοτίσουν τα μεγάλα προβλήματα και να αποπροσανατολίσουν το λαό απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ στην κυβέρνηση, αλλά και στην Αντιπολίτευση.
Ο λαός, που στενάζει από τη βάρβαρη φορομπηχτική πολιτική, δεν νοιάζεται στη παρούσα συγκυρία για τον εκλογικό νόμο, αλλά για τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται, τόνισε, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της ομιλίας στα κρίσιμα ζητήματα που διακυβεύονται εν όψει της νέας αξιολόγησης.
Αποκωδικοποιώντας και συνοψίζοντας τις επιδιώξεις των εργοδοτών ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για:
-πλήρη απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων (με επιχείρημα ότι η χώρα μας αποτελεί εξαίρεση στην Ευρώπη, γεγονός που -όπως τόνισε- καταδεικνύει τι πραγματικά είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, στο οποίο η κυβέρνηση θέλει να επιστρέψουμε).
-επιστροφή της δυνατότητας των εργοδοτών για ανταπεργία
-αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου (με επιχείρημα ότι αυτός πάσχει τη στιγμή, που ήδη οι συνδικαλιστικές διώξεις έχουν λάβει διαστάσεις, όπως ανέφερε)
-εμπόδια αν όχι κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, θέτοντας ζητήματα αντιπροσωπευτικότητας στη λήψη αποφάσεων για απεργία
-αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων για τη διαιτησία του ΟΜΕΔ.
Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι πλέον οι μάσκες έπεσαν και αποδεικνύεται ότι την σκληρή αυτή γραμμή στα εργασιακά υπηρετούν από κοινού κυβέρνηση, εργοδότες, Κομισιόν, ΔΝΤ και η πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Η Κομισιόν, όπως είπε, θέτει το ίδιο ουσιαστικά αντεργατικό πλαίσιο, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι βίαια μέτρα και ανατροπές ζητά μόνο το ΔΝΤ.
Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΚΚΕ για καθιέρωση ανόθευτης απλής αναλογικής, ξεκαθάρισε ποια άρθρα θα ψηφίσει και ποια θα καταψηφίσει.