, Σάββατο
28 Ιανουαρίου 2023

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Α. Τσίπρα

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε πριν από λίγο επισήμως από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, εδώ και έξι μήνες η χώρα βρίσκεται στη δίνη των υποκλοπών, τις οποίες χρακτήρισε πρωτοφανές σκάνδαλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και έκαν ελόγο για “οργανωμένο σχέδιο” εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, με στόχο την παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι είχε φτιάξει μια «συμμορία» που τη χαρακτηρίζει η ομερτά και προσπάθησε να συσκοτίσει την υπόθεση.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «μετά από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, με αποδείξεις πια, επειδή η Ελλάδα θέλουμε να είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της, ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του».

Για τους λόγους αυτούς, προσέθεσε, «υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης». Σημείωσε ότι η Βουλή επί τριήμερο θα συζητήσει, «ο κ. Μησοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις, να λογοδοτήσει, να απαντήσει και η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Τόνισε πως «όποια και αν είναι η απάντηση, είμαι βέβαιος ότι σύντομα την οριστική και την ορθή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός».