, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας

Arvanitidis1
Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jyrki Katainen πραγματοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αρβανιτίδης.
“Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης του «Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη», ή όπως συνηθίσαμε να το λέμε, του «Πακέτου Γιούνκερ» δήλωσε ο βουλευτής.
Arvanitidis2
Ο κ. Αρβανιτίδης επέκρινε την κυβέρνηση για την μέχρι σήμερα πολιτική της στον τομέα των επενδύσεων και των μεγάλων έργων. “Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση αφού δυστυχώς είμαστε αρκετά πίσω. Αν και παρέλαβαν έτοιμο σχέδιο από την προηγούμενη Κυβέρνηση – το οποίο και πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων – χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι τις αρχές Απριλίου ώστε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής να εγκρίνει έναν κατάλογο με προτεινόμενα έργα, την ώρα που έχουν ήδη ενισχυθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης 57 δράσεις και 136.000 επιχειρήσεις κινητοποιώντας συνολικά 82 δισ. ευρώ.
Η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα.
Όσο συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και η αδράνεια η χώρα θα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην ύφεση” κατέληξε ο κ. Αρβανιτίδης.