18:02, Τετάρτη
10 Αυγούστου 2022

Προθεσμία μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου για αξιολόγηση υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία

grafeia-dimosioi-upalliloi

Θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 12η Σεπτεμβρίου η αξιολόγηση των υπαλλήλων του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καθώς επίσης και εκείνων που διατίθενται για τη γραμματειακή υποστήριξη των βουλευτών και της ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που εστάλη με ημερομηνία 18 Ιουλίου στα γραφεία των κομμάτων και όσων αφορά.

Συγκεκριμένα, με σχετικό έγγραφο το υπουργείο ενημερώνει για τις διαδικασίες που αφορούν τις εκθέσεις αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλωνμόνιμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί και εργάζονται σε γραφεία βουλευτών του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, στο γραφείο της Επιτρόπου στην Κομισιόν, σε γραφεία κομμάτων, στην ΑΔΕΔΥ και στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται αξιολόγηση για τους υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση και υπουργική απόφαση που εξεδόθη.

Οι εκθέσεις θα αναφέρονται στα έτη αξιολόγησης 2012 και 2013, οι οποίες κατά την πρώτη εφαρμογή συντάσσονται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης αυτής, δηλαδή μέχρι την 12η Σεπτεμβρίου 2014.

Οι αποδέκτες της εγκυκλίου καλούνται να ενημερώσουν τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγησή τους εντός της προθεσμίας.

Μετά την αξιολόγηση από τον βουλευτή, τον ευρωβουλευτή ή γγ του κόμματος κ.ο.κ., οι εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων θα αποστέλλονται στους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων αυτών.

Η εγκύκλιος για να ενημερωθούν οι βουλευτές του ελληνικού και ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τα έτη 2012, 2013 εστάλη στα γραφεία των κομμάτων: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠαΣοΚ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι – Πράσινοι, ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα ενημερωθούν με κοινοποίηση στη Βουλή.