, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Πρόβλεψη «βόμβα» από Λεβέντη: «Η ΕΡΤ θα ξανακλείσει!»

leventis-vouli«Δεν θα κλείσετε τα κανάλια. Η ΕΡΤ θα κλείσει. Αυτήν την πρόβλεψη κάνω: δεν θα προλάβετε να κλείσετε τα κανάλια, αλλά η ΕΡΤ θα ξανακλείσει», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών είπε ότι «δεν είναι σωστό ο καθένας για να κερδίσει τα δικά του να έχει αντικοινωνική συμπεριφορά». Όμως, συνέχισε, ο ΣΥΡΙΖΑ επέχαιρε για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. «Στους αγρότες πρέπει να σκύψει διαφορετικά η κυβέρνηση και τα κόμματα, να συσχετίσει τις τιμές διάθεσης με το κόστος παραγωγής», πρότεινε.
Για τα κανάλια ο κ. Λεβέντης είπε ότι πρέπει να υποχρεωθούν να πληρώνουν ένα εκατ. το χρόνο, και, αν δεν το κάνουν, να τα κλείνουν. «Λέτε είναι διαπλεκόμενοι. Εσείς τι θα φέρετε; Αγίους; Άμα ήταν διαπλεκόμενοι, γιατί είστε στα κανάλια τους; Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι στόχους έχετε», σημείωσε προειδοποιώντας ότι θα είναι αρνητικό «αν μάθουν στην Ευρώπη ότι στην Ελλάδα κλείνουν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέφερε την πρότασή του για κυβέρνηση τεχνοκρατών, λέγοντας ότι ένας τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν είναι δοτός ή δικτάτορας, αλλά εκλεκτός της Βουλής.
«Είχα πει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα ήταν καλή αν έμενε δύο χρόνια, αλλά τότε τον κ. Σαμαρά τον είχε πιάσει η κουζουλάδα να γίνει πρωθυπουργός και προκάλεσε εκλογές. Νόμιζε ότι θα έπαιρνε 50% και πήρε 18%», είπε ο κ. Λεβέντης.