, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Ψάχνοντας για αυτοδιοικητικούς στην Κουμουνδούρου

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος Τσίπρας τούς έβαλε κάτω και τους τόνισε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει για όλους τους μεγάλους δήμους να έχουν να παρουσιάσουν τουλάχιστον έναν με δύο υποψηφίους, ικανούς να ηγηθούν και να συνθέσουν.

Μην αντέχοντας να ξαναζήσει το πατατράκ των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας στο τελευταίο Εκτελεστικό Γραφείο που συγκλήθηκε τη Δευτέρα 26 του Σεπτέμβρη, έκανε μια πρώτη κουβέντα για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πάντως, ασφαλείς πληροφορίες της «Political» αναφέρουν πως ήδη κάποια πρώτα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι της συζήτησης για επικείμενες συνεργασίες και εκφράστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις και γκρίνιες, ειδικά γύρω από τις περιοχές του Πειραιά, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και διασπάσεις συριζαϊκών παρατάξεων.

Κεντρική Επιτροπή στις 8 του Οκτώβρη

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας, κατά την οποία συνεδρίαση θα μοιραστούν αρμοδιότητες και τομείς δουλειάς στα μέλη της Επιτροπής.

Τι είπε ο Τσίπρας για τη ΔΕΗ

Σε συνέντευξή του στο iEnergeia.gr ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την πρόθεσή του για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, όπως την ανακοίνωσε στη ΔΕΘ:«Η επαναφορά του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ με κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο είναι βασική προτεραιότητά μας. Η ΔΕΗ θα επανακρατικοποιηθεί, αυτή τη φορά θα χάσουν τα συμφέροντα, οι πολίτες έχουν ήδη χάσει πολλά. Θα κληθεί να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει από το καταστατικό και τον νόμο ως πυλώνας ενεργειακής ασφάλειας αλλά και ως εταιρεία κοινής ωφέλειας χωρίς υπερκέρδη και χρηματιστηριακά παιχνίδια».

«Ακρίβεια με υπογραφή Μητσοτάκη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το ανοδικό ράλι των τιμών στην ενέργεια, ακρίβεια η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε έχει την υπογραφή Μητσοτάκη.«Η κρίση αυτή(ενεργειακή) μεγεθύνθηκε δυσανάλογα στην Ελλάδα και οι συνέπειές της πολλαπλασιάστηκαν εξαιτίας των επιλογών και της εσκεμμένης αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση, που στην πραγματικότητα ήταν η βίαιη πρόσδεση του ενεργειακού μας μείγματος αποκλειστικά στο εισαγόμενο φυσικό αέριο. Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ την ώρα που ξεκινούσε η καταιγίδα. Η ανοχή στην αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας. Η ατολμία να διεκδικήσει και για την Ελλάδα την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από τη τιμή φυσικού αερίου, όπως έκαναν οι χώρες της Ιβηρικής. Η ολιγοπωλιακή και ρηχή ελληνική αγορά σε συνδυασμό με την απουσία προθεσμιακής αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και η δογματική επιμονή της μη παρέμβασης του κράτους. Όλα αυτά μαζί έφεραν την Ελλάδα με ενεργειακό πληθωρισμό σχεδόν διπλάσιο από αυτόν του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τις τρίτες μεγαλύτερες αυξήσεις για τα νοικοκυριά.Αυτή είναι η ακρίβεια που έχει την υπογραφή Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL