Ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

vouli3
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για το νέο πακέτο προαπαιτούμενων.
Αργά το βράδυ αναμένεται η ψηφοφορία που θα «ξεκλειδώσει» την υποδόση του 1 δισ. ευρώ
Το σχέδιο νόμου έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στις Επιτροπές τη Δευτέρα και εισήχθη στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για 10ωρη συζήτηση, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για το θέμα των κόκκινων δανείων, του μισθολογίου στο Δημόσιο και των συμβάσεων για τα δημόσια έργα.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν η αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη για ρυθμίσεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο και δεν αποτελούν μνημονιακά προαπαιτούμενα, όπως το ΕΣΠΑ, οι συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων κλπ, αλλά και για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, αν δηλαδή σκοπεύει να φέρει τις σχετικές ρυθμίσεις με τροπολογίες στο παρόν νομοσχέδιο.
Τελικώς, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι «θα έρθουν σε άλλη χρονική στιγμή» και αφού ενημερωθούν αρμοδίως οι βουλευτές.
Κριτική στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα άσκησαν οι εκπρόσωποι των φορέων που τοποθετήθηκαν στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής.