, Παρασκευή
01 Δεκεμβρίου 2023

Σάλος με τις δηλώσεις Βερναρδάκη για την αυτονομία των ΜΜΕ

vernardakisΝα καταδικάσουν τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζητεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά η Νέα Δημοκρατία, η οποία τονίζει ότι η ελευθερία του Τύπου απειλείται.
«Όταν υπουργός της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει, μέσα στη Βουλή, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως “παθογένεια της Δημοκρατίας”, τότε η ελευθερία του Τύπου απειλείται», σχολιάζει η Ν.Δ.
Κάνει επίσης λόγο για «καθεστωτικές αντιλήψεις, όπως αυτές που εκφράστηκαν από τον κ. Βερναρδάκη», και ζητεί να καταδικάσουν τις δηλώσεις ο Πρωθυπουργός και ο κ. Παππάς, τον οποίο χαρακτηρίζει εκ νέου «υπουργό – καναλάρχη».
«Σε διαφορετική περίπτωση είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στη συντονισμένη προσπάθεια άλωσης της ελευθεροτυπίας», καταλήγει η Συγγρού.
Χρ. Βερναρδάκης: Παθογένεια η αυτονόμηση των ΜΜΕ
«Παθογένεια» αποτελεί «η αυτονόμηση και η κατάχρηση του ρόλου» των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, υπογράμμισε το μεσημέρι της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής. Πρέπει να υπάρξει «ρύθμιση» του χώρου, τόνισε, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημόσια διοίκηση.
«Μία από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μία από τις βασικές παθογένειες της δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και την Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διά μέσου των ΜΜΕ που κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης», επεσήμανε ο κ. Βερναρδάκης και πρόσθεσε: «Προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Τι ρύθμιση, αυτό είναι ένα άλλο θέμα».