, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Σχέδιο 30 έργων στη Θεσσαλονίκη

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ θα αναφερθεί αναλυτικά και στο σχέδιο του για την επόμενη τετραετία.

Της ΦΕΝΙΑΣ ΚΛΙΑΤΣΗ

Μέσα σε αυτό θα υπάρχουν και οι  30 παρεμβάσεις για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Πρόκειται για ενα σχέδιο αναπτυξιακό το οποίο ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε η πόλη, όπως ο ίδιος τόνισε  μετά την ολοκλήρωση των  συναντήσεων που  είχε την Πέμπτη το απόγευμα στο ΥΜΑΘ, και οι οποίες διήρκησαν έως τις 20:30, με  εκπροσώπους παραγωγικών, επιστημονικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τέσσερις βασικούς άξονες. Στις υποδομές, στην υγεία και την πρόνοια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, αλλά και αναπλάσεις και επεμβάσεις που αναβαθμίζουν συνολικά την Θεσσαλονίκη πολιτιστικά, αθλητικά και δίνουν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Μάλιστα αναμένεται να τυπωθεί σε ένα τεύχος που φέρει στο εξώφυλλο τον αριθμό “30” και θα παρουσιαστεί αναλυτικά από τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα  Μακεδονίας και Θράκης, ενδεχομένως την Τετάρτη , ενώ στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υφυπουργείου και θα μπορεί να το δει ο κάθε πολίτης.

Σύμφωνα με τον κ.Σταύρο Καλαφάτη «ο στόχος του σχεδίου είναι διπλός. Πρώτον, βγάζει την πόλη προς τα έξω, στη νέα εποχή και της δίνει μία δυναμική πρωτόγνωρη, μέσα από μία, για πρώτη φορά, ολιστική πολεοδομική, χωροταξική προσέγγιση. Και το δεύτερο, κάνει τις κινήσεις εκείνες προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, αν σκεφτεί κανείς έργα όπως το ογκολογικό νοσοκομείο, το παιδιατρικό και η ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά».

Ο πρωθυπουργός ωστόσο  αναφέρθηκε μόνο σε ορισμένα από τα μεγάλα έργα της πόλης, λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει και σύγχρονο μετρό και αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πάρα πολύ σημαντικό έργο του Fly Over, που αποτέλεσε μία αποκλειστικά κυβερνητική πρωτοβουλία και ως προς την ωρίμανση αλλά και ως προς την επιλογή του αναδόχου. Στις παρεμβάσεις αυτές, που αφορούν υποδομές,  περιλαμβάνονται έργα και στην περιοχή του Λιμανιού, όπως προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  και στο νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, για το οποίο προχωρά γρήγορα η ωρίμανση των σχετικών μελετών.

Η έκταση έχει ήδη παραχωρηθεί και το νέο ογκολογικό νοσοκομείο θα γίνει κοντά στα δύο υφιστάμενα νοσοκομεία, στο 424 ΓΝΣ και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, σε μία περιοχή όπου θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο Πάρκο Υγείας .

Σε αυτή την σύντομη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους  ο πρωθυπουργός  ανέφερε και τη μετατροπή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης στο Καλοχώρι, σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης, αλλά και την ταχύτατη προώθηση του μεγάλου project του Τεχνολογικού Πάρκου thess INTEC.

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε  την τοποθέτησή με τις δύο σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος , αλλά και στη γρηγορη ωρίμανσης της διπλής ανάπλασης με τη μετακίνηση του γηπέδου του ΑΡΗ σε οικόπεδο του ΟΑΕΔ και μια σημαντική ανάπλαση στο χώρο του παλιού Χαριλάου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.