, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Σε ποιους… ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας στον επικείμενο ανασχηματισμό;

tsipras-grafeio-8
Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών στο Μέγαρο Μαξίμου αν και ορισμένοι διαρρέουν πως δεν θα γίνει πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος είναι απλός. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θέλει να έχει λυμένα τα χέρια σε όλα τα μέτωπα. Από τη μία να μπορεί να απομακρύνει ή να μετακινήσει υπουργούς που τώρα έχουν κομβικό ρόλο στην αξιολόγηση και από την άλλη να έχει πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για τις εσωκομματικές ισορροπίες.
Το «Παρασκήνιο» αποκάλυψε τους 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με το ρεπορτάζ προβάρουν υπουργικό κουστούμι. Όμως ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω αξιοποίησης στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου. Να σημειώσουμε πως δεν εννοούμε απαραίτητα με υπουργοποίηση. Πιθανότερη είναι η αξιοποίηση τους σε άλλα πόστα. Τα δύο ονόματα που ακούστηκαν είναι το Δημήτρη Τζανακόπουλου και το άλλο του Θάνου Παπάζογλου.  Και οι δύο θα μπορούσαν να συνδράμουν στο κομμάτι της κυβερνητικής δραστηριότητας αφού είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης για το Μαξίμου.