03:36, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Σε τι είπε ότι συμφωνεί ο Κυριάκος με τον Τζιτζικώστα

mitsotakis-tzitzikostasΑΠό«Μετρημένη δήλωση ουδετερότητας» χαρακτήρισε την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος κάλεσε τα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ανέφερε ότι οι δυο τους συμφωνούν στην οργάνωση του κόμματος και στην ανάγκη για ανανέωση.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ3, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, αποτελεί χρέος του να εκφράσει το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας και να ξεχάσει τις όποιες διαχωριστικές γραμμές.
Αναφερόμενος στον κ. Τζιτζικώστα, επεσήμανε ότι κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, και αυτό τον καθιστά σημαντικό παράγοντα για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας.
Τόνισε επίσης ότι η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα δεν είναι προϊόν συνεννόησης μαζί του και σημείωσε ότι πέραν μιας τυπικής επικοινωνίας που είχαν μετά τις εκλογές του πρώτου γύρω, δεν είχαν κάποια άλλη επαφή.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι συμφωνεί με τον αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές Ευάγγελο Μεϊμαράκη σε ό,τι αφορά τις ίσες ευκαιρίες.
Όπως εξήγησε, έχει μιλήσει για μικρότερες περιφέρειες στο παρελθόν, ενώ υπογράμμισε ότι «έχω δώσει αγώνες για την αξιοκρατία και την αξιολόγηση».