, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά-Αναστασιάδη

ÊÕÐÑÏÓ-Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÁÍÔÙÍÇÓ ÓÁÌÁÑÁÓ.(EUROKINISSI-ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ ÁÍÔÙÍÉÏÕ)

Συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις  προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.  Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός βρεθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ το μεσημέρι θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Να σημειωθεί πως χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι «η αρχή της συναντίληψης και η αρχή του συντονισμού Αθηνών και Λευκωσίας ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, σταθερός πυλώνας και παντός καιρού». Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στηρίζει την απόφαση του Κυπρίου Προέδρου να αναστείλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες. Παράλληλα τόνισε ότι η Τουρκία επέλεξε πολιτική, που «δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο».

Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η Τουρκία επεχείρησε να ακολουθήσει πρακτική κλιμάκωσης της έντασης. Η Τουρκία, είπε, επιλέγει αυτή την ώρα να δυναμιτίσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη, που «Κύπρος και Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες εργάζονται για να οικοδομήσουν στην εύφλεκτη περιοχή μας.

Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.