Σιμόπουλος: «Έρχεται η ώρα της αποκατάστασης των αδικιών»

unnamed

Ειδική εκδήλωση με δικηγόρους πραγματοποίησε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος. Η εκδήλωση έγινε χθες Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace».
Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους δικηγόρους, τους συλλειτουργούς στην απονομή της Δικαιοσύνης, οι οποίοι επιτελούν ύψιστο λειτούργημα το οποίο συνδέεται με την εφαρμογή των κανόνων του δικαίου.
Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, αφουγκράστηκε τον προβληματισμό των δικηγόρων, σχετικά με φορολογικά ζητήματα, αλλά και με το ασφαλιστικό τους. Διαβεβαίωσε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν σηκώσει βαρύ φορτίο στην προσπάθεια να σωθεί η χώρα, πολύ σύντομα θα ανακουφιστούν, αφού σχεδιάζονται βελτιωτικές κινήσεις στη φορολογία τους.

unnamed (1)

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Σιμόπουλος αναγνώρισε τη δυσαρέσκεια των δικηγόρων για το επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που τους παρέχεται και σημείωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους να ιδρύσουν ιδιωτικό ταμείο ασφάλισης.
Αναφέρθηκε επίσης στο κτιριακό πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, σε ένα δικαστικό μέγαρο το οποίο πραγματικά ασφυκτιά. Άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση για τη μεταφορά του ΙΚΑ της Πύλης Αξιού στις σημερινές εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ επί της οδού Λαγκαδά, δίπλα στο υφιστάμενο ΙΚΑ Νεαπολέως, έτσι ώστε το κτίριο του ΙΚΑ Πύλης Αξιού να γίνει συμπληρωματικό δικαστικό μέγαρο.
«Μέσα σε συνθήκες κρίσης, η κυβέρνηση αντέστρεψε την καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η χώρα όδευε πάνω στα βράχια της χρεοκοπίας, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξε κατεύθυνση. Και τώρα έρχεται η ώρα της αποκατάστασης των αδικιών», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.