15:03, Κυριακή
23 Ιανουαρίου 2022

Σιμόπουλος: «Έχω ισχυρούς δεσμούς με τη δυτική πλευρά της πόλης»

simopoulos
Τις εκδηλώσεις του στη δυτική πλευρά της πόλης, συνέχισε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος. Η εκδήλωση που έγινε χθες Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.
Ο κ. Σιμόπουλος, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη δυτική πλευρά της πόλης, αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, όσο και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων την οποία κατείχε μέχρι πρότινος.
Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, παρήγαγε συγκεκριμένο έργο. Έτσι, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες κατασκευής ανισόπεδων κόμβων, στο πλαίσιο αναβάθμισης της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού, ώστε οι Θεσσαλονικείς να χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο για να διασχίσουν την περιφερειακή, από τη Λαχαναγορά μέχρι το Φοίνικα, και μάλιστα σε έναν ασφαλή δρόμο.
Ταυτόχρονα, λύνεται το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στα σχολεία, καθώς δημιουργούνται σχολικές υποδομές. Δεκάδες αίθουσες παραδόθηκαν, κατασκευάζονται και δημοπρατούνται.
Την ίδια ώρα, προχωρά η σύνδεση του ΠΑΘΕ με το Λιμάνι, υπογράφεται η σύμβαση για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη, ενώ εκπονούνται οι μελέτες για τις επεκτάσεις του μετρό προς τον Εύοσμο και τη Σταυρούπολη.
Αυτά δεν είναι τα μοναδικά έργα που προχώρησε, καθώς σήμερα υλοποιούνται δεκάδες παρεμβάσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και πανελλαδικά, όπως η αναβάθμιση του αερολιμένα «Μακεδονία», η δημιουργία κτιριακών υποδομών με κοινωνικό πρόσημο, η κατασκευή κάθετων αξόνων στην Εγνατία Οδό, η αναβάθμιση οδικών αξόνων προς τη Χαλκιδική, η χρηματοδότηση της μελέτης για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία.
«Τα τελευταία χρόνια, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, συμμετείχα στην ολοκλήρωση, επανεκκίνηση και δημοπράτηση πολλών μεγάλων έργων σε οδικούς άξονες, λιμάνια και αεροδρόμια, σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερο, όμως, υπήρξε το ενδιαφέρον μου για την πατρίδα μου, τη Θεσσαλονίκη. Η Δυτική Θεσσαλονίκη θα εξακολουθήσει να αποτελεί προτεραιότητά μου», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.