, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Σκέρτσος για Τσίπρα «Προσπαθεί να συγκαλύψει την απομόνωσή του από όλα τα κόμματα»

«Κάνει την γνωστή «κωλοτούμπα» που ζήσαμε όλοι το 2015».

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη ότι κάποιοι την εργαλειοποιούν.

«Να αφήσουμε έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση αυτές τις πονεμένες οικογένειες. Το μπαλάκι του πινγκ πονγκ για τις ευθύνες για την υπόθεση των Τεμπών μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν ωφελούν κανέναν. Ο πρωθυπουργός αυτό που έκανε ήταν να απευθύνει έναν πολιτικό χαρακτηρισμό για την στάση των συνδικαλιστών λίγες μέρες πριν τις εκλογές» σημείωσε.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών θα είναι διαρκής κι αμέριστη.

Στην συνέχεια ο κ. Σκέρτσος σχολίασε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες σχετικά με τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

«Ο κ. Τσίπρας πάντα λέει κάποια πράγματα και μετά λέει και τα αντίθετά τους, για να μπορεί να κάνει την γνωστή ”κωλοτούμπα” που ζήσαμε όλοι το 2015. Αυτό το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας είναι το γεγονός ότι είναι πλήρως απομονωμένος από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν ασχολείται με τίποτα άλλο από τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

Και πρόσθεσε ο Άκης Σκέρτσος ότι «κάτι που διαφοροποιεί τον πρωθυπουργό και σε προσωπικό επίπεδο είναι η ανάληψη ευθυνών κι η αναγνώριση λαθών» και ειδικά για την υπόθεση των Τεμπών είπε ότι «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς η Δικαιοσύνη για την απόδοση ευθυνών.

«Μιλάμε για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Έχουμε αλλάξει κι έχουμε βελτιώσει τα φίλτρα που γίνονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις. Παραλάβαμε ένα πλαίσιο το οποίο χρειαζόταν διορθώσεις και τις κάναμε στην  πορεία. Οι πολίτες θα κρίνουν τελικά και δεν μπορεί αυτό να είναι το μόνο θέμα που ενώνει την αντιπολίτευση» είπε για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Ο πληθωρισμός υποχωρεί ταχύτατα, αυτή την στιγμή η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Είμαστε δίπλα στους πολίτες να στηρίξουμε τα εισοδήματά τους» ανέφερε σχετικά με την πορεία της οικονομίας.

Σε ερώτηση τι έχει να πει η Νέα Δημοκρατία στους νέους ψηφοφόρους απάντησε: «Η νέα γενιά είναι η πιο αδικημένη διαχρονικά στην χώρα μας. Το πρόγραμμα φθηνής στέγης είναι σε εφαρμογή και 30 χιλιάδες νέοι και νέα ζευγάρια έχουν κάνει ήδη αιτήσεις για δάνεια χαμηλότοκα σε τράπεζες. Οι ξένες επενδύσεις και οι σοβαρές επιχειρήσεις σέβονται πια την Ελλάδα. Η κάρτα εργασίας συμβάλλει στον περιορισμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους νέους».