Σλόγκαν όχι… αστεία!

ouggrinis-bannerΤου Στέφανου Κασιμάτη*
Εγκρίνω!
Μπορεί να αυτοσαρκάζεται ενσυνειδήτως, μπορεί και όχι―δεν μπορώ να το πω. Πάντως, του αξίζει! Του αξίζει το βραβείο «Pussy Galore» της στήλης, που απονέμω σε κάθε προεκλογική περίοδο στον υποψήφιο με το πιο kinky, ούτως ειπείν, σύνθημα, προς τιμήν της κινηματογραφικής ηρωίδας με το συναρπαστικότερο όνομα όλων των εποχών. Φέτος -θέλω να πω σε τούτες τις εκλογές, διότι είναι πιθανό συντόμως να ακολουθήσουν και άλλες- το επίζηλο βραβείο κερδίζει ο κ. Ουγγρίνης, υποψήφιος με το «Ποτάμι» στην ιστορική, μαρτυρική, ερωτική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το σύνθημα: «Εγκρίνεις; Ουγγρίνης!».
Το βάθος της σύλληψης και η σχεδόν ποιητική συμπύκνωση νοημάτων, που πετυχαίνει ο εμπνευστής του συνθήματος, φανερώνονται και από το ότι, αν προφέρει κάποιος το σύνθημα με προφορά ορεσίβιου, οι δύο λέξεις γίνονται σχεδόν ίδιες!
Συγχαίρω τον κ. Ουγγρίνη. Του επιτρέπω να κόψει το σημείωμα αυτό και να τo καδράρει, διότι επέχει θέση διπλώματος τιμητικού. Το δε πολύτιμο βραβείο που του ανήκει πλέον είναι το έργο μου «Τα νηπιακά χρόνια». Πρόκειται, φυσικά, για τον πρώτο τόμο της μνημειώδους επτάτομης (όσες και οι ηλικίες του ανθρώπου κατά τον Σαίξπηρ…) δερματόδετης έκδοσης της αυτοβιογραφίας μου. Και πάλι, εύγε! Ο τόμος θα του επιδοθεί επισήμως όταν, με το καλό, τον γράψω…
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ