, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Στ. Καλαφάτης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Έχουμε ξύσει τον πάτο του βαρελιού

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στον στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

«Είμαστε ειλικρινείς. Έχουμε ξύσει τον πάτο του βαρελιού, όμως δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν –όπως το κάναμε και στο παρελθόν- με σειρά μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, αλλά και σε επίπεδο στρατηγικής, όπως με τις πρωτοβουλίες, από κοινού με χώρες του Νότου, για την αναθεώρηση της ΚΑΠ. Δείχνουμε έμπρακτα την βούληση της Κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους αγρότες μιλώντας τους με τη γλώσσα της αλήθειας».

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πει με καθαρότητα ότι συμμερίζεται απόλυτα και τις ανησυχίες, τον προβληματισμό και τις αγωνίες των αγροτών. Το έχουμε αποδείξει εμπράκτως με μια σειρά ενεργειών. Με τα μέτρα τα οποία έχουμε λάβει τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά κυρίως φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και με τα μέτρα που λάβαμε τώρα. Η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος κάτω από 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα για όλους τους αγρότες για 2 συν 8 χρόνια. Και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο». «Οι συζητήσεις μεταξύ των αγροτών και της Κυβέρνησης ήταν συνεχείς και κορυφώθηκαν με τη συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό. Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό το ότι η διαμαρτυρία τους έγινε με απόλυτη τάξη χάρη στην καλή συνεργασία με την Πολιτεία».

«Είναι αλήθεια ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει χαλαρή αντιμετώπιση της πραγματικότητας από την πλευρά της Κυβέρνησης. Το αντίθετο. Υπάρχει ένας καταιγισμός νομοθετημάτων μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα, που δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία κάθε άλλο παρά εφησυχάζει. Κινείται, χωρίς καμία έπαρση ή αλαζονεία, αναπτύσσει συγκεκριμένες πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιλύσει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, προβλήματα των πολιτών, να θεραπεύσει χρόνιες παθογένειες και να αναβαθμίσει -όπως έγινε με τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου- την ποιότητα της Δημοκρατίας και να πετύχει την ευρύτερη συμμετοχής των πολιτών στις Ευρωεκλογές. Σήμερα ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μια μεγάλη μεταρρύθμιση στο χώρο του Δικαίου με στόχο ν΄αντιμετωπίσουμε την μικροεγκληματικότητα με βασικό μέσο την έκτιση των ποινών και βεβαίως να επισπεύσουμε τους χρόνους των ποινικών δικών. Συνεχίζουμε με το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων και άλλες μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, που αποδεικνύουν στοχοπροσήλωση στο να λύσουμε προβλήματα των πολιτών».

Απαντώντας σε ισχυρισμούς κομμάτων της αντιπολίτευσης για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης. Υπήρξαν αποκαλύψεις για το τραγικό δυστύχημα που μας συγκλόνισε όλους. Φάνηκε μέσα από αυτή τη διαδικασία ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι σημαντικός. Υπήρξαν πολλές ώρες εξέτασης -περισσότερων από 35- μαρτύρων- οι οποίοι εξετάσθηκαν διεξοδικά, για περισσότερες από 12 με 14 ώρες σε κάθε συνεδρίαση, πράγμα που δείχνει τη διάθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η διαδικασία δεν έχει τελειώσει. Ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.