, Κυριακή
24 Σεπτεμβρίου 2023

Στ. Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη σε τροχιά προόδου

Όση πρόοδο δεν είχε καταγράψει εδώ και «πάρα πολλά προηγούμενα χρόνια», εμφάνισε η πόλη της Θεσσαλονίκης στα έτη της διακυβέρνησης της ΝΔ, επισημαίνει ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Αυτό τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τη δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη.

«Με νέο αεροδρόμιο, με ένα μετρό να ολοκληρώνεται μετά από 5 χρόνια στασιμότητας γύρω από το σταθμό Βενιζέλου, με το Fly Over που ξεκινά, με μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις να απορροφούν το επιστημονικό δυναμικό της πόλης, με την ανάπλαση της ΔΕΘ δρομολογημένη και το μεγάλο εγχείρημα της ενοποίησης του Παραλιακού Μετώπου να έχει ήδη ξεκινήσει, με τη δρομολόγηση της ουσιαστικής λειτουργικής σύνδεσης του Σέιχ Σου με τον αστικό ιστό, τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, τη δρομολόγηση νέων γηπέδων όπου συνδέονται με μεγάλες αναπλάσεις, την επικείμενη δημιουργία του ThessIntec και πολλά ακόμα που συνθέτουν το σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη του 2030, “παντρεύοντας” έργα δημόσια, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτικά», τονίζει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς.

Ερωτηθείς για την προσωπική του προσδοκία για την ερχόμενη τετραετία είπε «να συνεχίσω από όποια θέση κι αν βρίσκομαι να συμβάλλω στην προώθηση των 30 και πλέον έργων που είτε ξεκινήσαμε, είτε δρομολογήσαμε στη Θεσσαλονίκη. Θα είμαι σε κάθε περίπτωση δυναμικά, αποφασιστικά παρών».

«Τα κόμματα που σηκώνουν τη σημαία μιας “προοδευτικής” -όπως λένε- κυβέρνησης, δίνουν την ώρα αυτή εικόνα Βαβέλ. Ταυτόχρονα, όμως, όπως έχει πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αυτά που λένε τώρα δεν θα ισχύουν την επομένη των εκλογών. Εάν επομένως τους βγαίνουν τα “ κουκιά”, δεν θα διστάσουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση ηττημένων, ακόμα και χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, όπως επίσης έχει πει ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Προφανώς ελάχιστα πιθανό, αλλά δεν μπορεί να αποκλείεται. Κι αυτό καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη την κάλπη της 21ης Μαΐου».

«Σε κάθε περίπτωση, ένα υψηλό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη της απλής αναλογικής, θα διασφαλίσει τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στην κάλπη της ενισχυμένης». Σημειώνεται ότι ο κ. Καλαφάτης είναι υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.