, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Στ. Καλαφάτης: Τριάντα έργα αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη

«Δρομολογήσαμε τα τελευταία χρόνια -και είμαι περήφανος για τη συμβολή μου- ένα συγκροτημένο project 30 και πλέον έργων προϋπολογισμού άνω των 15 δισ. ευρώ για τη Θεσσαλονίκη του 2030.

Είμαστε τώρα σε φάση εντατικής συνέχειας για όσα έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά και ωρίμανσης και εκκίνησης για πολλά άλλα. Πάνω από όλα το 2024 θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, του πιο σύγχρονου στην Ευρώπη, που θα δώσει ανάσα στις μετακινήσεις μας και θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του αστικού ιστού», τονίζει απαντώντας σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Απογευματινή» και την δημοσιογράφο Πένυ Αβραμίδη.

«Μπαίνουν σε φάση κατασκευής το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο και το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Προχωρά ο διαγωνισμός για τα logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. Όλα αυτά μαζί με την ολοκλήρωση των έργων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, τις επενδύσεις στη δυτική είσοδο, στην περιοχή Αλλατίνη και στο παλαιό εργοστάσιο ΦΙΞ, την ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, την κατασκευή του Flyover, αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της Θεσσαλονίκης. Αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πόλη μας και βεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για να κατακτήσουμε τους στόχους που θέσαμε».

«Επιδιώκουμε πρώτ΄απ΄όλα, μια ευρεία νίκη της Παράταξής μας, έτσι ώστε να επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Κυβέρνηση. Επιδιώκουμε, ταυτόχρονα, να στείλει η Ελλάδα στην Ευρωβουλή πρόσωπα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που μπορούν να μετέχουν αποτελεσματικά στις κρίσιμες αποφάσεις που θα πάρει η Ε.Ε. την επόμενη πενταετία και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην προώθηση των εθνικών μας θέσεων και τη διασφάλιση περισσότερων κοινοτικών πόρων», είπε για τις Ευρωεκλογές.

Επίσης, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι δεν πρόκειται να κοστίσει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία όπως δείχνουν «οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διάστημα από την ανακοίνωση της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας μέχρι σήμερα» και κάνει ειδική μνεία στην επιλογή του Πρωθυπουργού να σεβαστεί τη διαφορετική άποψη «ακυρώνοντας έτσι» όπως τονίζει «την προσπάθεια ακραίων κομμάτων να προκαλέσουν διχασμό».

«Τα δημόσια Πανεπιστήμια υποβαθμίζονται από τις καταλήψεις, που κοστίζουν ακριβά και δημιουργούν αίσθημα αβεβαιότητας στους σημερινούς και αυριανούς φοιτητές. Υποβαθμίζονται από τους δράστες και τους υποκινητές της παρανομίας, που εμποδίζουν τη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου και πλήττουν το κύρος του. Δεν μπορεί λοιπόν οι υπονομευτές να παριστάνουν τους υπερασπιστές του».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.