, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στ. Κασσελάκης από Λονδίνο: Πολιτικός μου ήρωας είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, αυτόν θαυμάζω

EUROKINISSI

Τον Ανδρέα Παναδρέου ανέφερε ως «πολιτικό του ήρωα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συζήτηση στο London School of Economics, την οποία παρουσίασε ο Κέβιν Φέδερστοουν.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω, γιατί είναι κάποιος που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά» είπε ο Κασσελάκης, όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο «πολιτικός ήρωάς» του.

«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε στροφή στη στάση του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν το ενστερνίζομαι αυτό, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από την αντίστοιχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτσι.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.