02:29, Κυριακή
29 Μαΐου 2022

Στ. Θεοδωράκης: Η σχέση του Ποταμιού με τη ΝΔ έχει πολλές επιφυλάξεις

Theodorakis-660x300«Θα πείσουμε τους Έλληνες ότι η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη παραμένει το Ποτάμι» τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε απόψε στην Πάτρα, πριν συναντήσει εθελοντές και φίλους του κινήματος από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.
Ερωτηθείς για τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο Ποτάμι, είπε πως είμαστε πολύ μακριά από τον χρόνο των εκλογών, οπότε είναι λογικό η πλειοψηφία των Ελλήνων να μην απαντά στις δημοσκοπήσεις. «Δεν είμαστε ένα κίνημα που κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα. Λέμε όμως ότι έχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας, για να πείσουμε τους Έλληνες για τις θέσεις μας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «υποχρέωση του Ποταμιού είναι να έχει λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και να αναζητά συμμάχους», προσθέτοντας: «Είπα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στα πράγματα που συμφωνούμε, αν μιλάμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις, το Ποτάμι θα συνεργαστεί και με εσένα και με άλλες δυνάμεις, για να τις πετύχουμε».

Βέβαια, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «υπάρχουν και πολλά πράγματα που διαφωνούμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» και εξήγησε: «Η ΝΔ είναι ένα συντηρητικό κόμμα, που δεν έχει αποδείξει στην πράξη ότι κινείται σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση. Άρα η σχέση του Ποταμιού με τη ΝΔ έχει πολλές – πολλές επιφυλάξεις».
Επίσης, ανέφερε ότι «ο τίτλος πάμε στη ΝΔ δεν έχει ειπωθεί από κανέναν βουλευτή του Ποταμιού» και πρόσθεσε: «Αυτό που έθεσε ο Ιάσονας Φωτήλας είναι το εξής: «Είμαι Ποτάμι, έχουμε επικεφαλής και προτείνω να συζητήσουμε η ΝΔ να είναι προνομιακός συνομιλητής για να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο Τσίπρας. Είναι μια άποψη που δεν την έχω ακούσει για πρώτη φορά από ένα βουλευτή, την έχω ακούσει και από στελέχη μας. Είναι μία άποψη που θα συζητήσει το κίνημα, που θα προβληματίσει και έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο, το οποίο θα πάρει και την τελική απόφαση».
Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα έχουμε εκλογές το 2016 και συμπλήρωσε: «Τολμώ να πω ότι η χώρα δεν θέλει εκλογές αυτή τη στιγμή. Θα γίνουμε περίγελος και θα δώσουμε άλλο ένα χαστούκι στην οικονομία, αν πούμε ότι πάμε για μια άλλη εκλογική αναμέτρηση, ενώ δεν έχει κλείσει ένα εξάμηνο από την προηγούμενη».
Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «η κυβέρνηση είναι μία προβληματική κυβέρνηση και φοβάμαι ότι θα έχουμε πολλές αναταράξεις». Σε αυτό το σημείο τόνισε πως «ελπίζω να μην οδηγηθούμε σε εκλογές». Άλλωστε, όπως είπε, «νομίζω πως αυτή η Βουλή έχει τη δυνατότητα να δώσει και άλλες κυβερνήσεις».
Επίσης, ανέφερε πως «θα στηρίξουμε την κυβέρνηση, όπου είναι αναγκαίο για την πλειοψηφία της κοινωνίας, αλλά δεν θα τη στηρίξουμε για να τη διασώσουμε».
Σε αυτό το πλαίσιο ο Σταυρός Θεοδωράκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία διότι, όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου έχει κατορθώσει να δέσει με πολλαπλούς τρόπους τους 153 βουλευτές της πλειοψηφίας» και πρόσθεσε: «Όσο και αν κάποιοι σήμερα φωνάζουν, θα μείνουν στην κυβέρνηση στις επόμενες ψηφοφορίες».
naftemporiki.gr