, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Στα άκρα η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με φόντο τους υπαινιγμούς της Κουμουνδούρου για εκβιασμό του Νίκου Ανδρουλάκη από τη ΝΔ, ώστε να ενδώσει σε μετεκλογική συνεργασία εάν και εφόσον χρειαστεί. Έμπειρα στελέχη εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί αυτή τη στάση διακρίνοντας το προβάδισμα της ΝΔ και επιχειρεί να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά ανακλαστικά στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να προκαλέσει εσωκομματικές τριβές και διαρροές.

Του ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως φαίνεται, πρόκειται για μια κίνηση τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για μια τυχαία αναφορά της κ. Τσαπανίδου, αφού χθες αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα και ο Αλέξης Τσίπρας. «Εμείς δεν θεωρούμε κανέναν εκβιαζόμενο, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε που τον παρακολουθούσαν για να είναι το κόμμα του σε ομηρία και να είναι ο ίδιος και το κόμμα του υπό εκβιασμό. Το αν θα εκβιαστεί κανείς έχει να κάνει με τις αντοχές και τον χαρακτήρα του. Είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας στο ίδιο ύφος: «Εδώ είναι προφανές ότι υπάρχει απόπειρα εκβιασμού. Θυμάστε τις αρχικές δικαιολογίες. Έκαναν διαρροές ότι είναι κατάσκοπος των Ουκρανών και των Κινέζων. Τέτοια παραμύθια έλεγαν. Πού βρίσκονται αυτές οι πληροφορίες των συνδιαλέξεων; Σε ποιων τα χέρια βρίσκεται; Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτό δεν είναι σημαντικό ζήτημα, αν κάποιοι συμβιβάζονται με την ιδέα να παρακολουθούνται, εμείς θεωρούμε ότι είναι μείζον ζήτημα». 

Ανεύθυνη στάση

Στη Χαριλάου Τρικούπη στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται και εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε μια επικίνδυνη γραμμή. «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν από τέσσερις ημέρες έσπευσε να δώσει με την πρόταση μομφής “πολιτικό σωσίβιο” στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα (σ.σ.: χθες) δήλωσε ότι θα απέχει από το Κοινοβούλιο αποδεικνύοντας και πάλι την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι γκεμπελικές πρακτικές “λέγε, λέγε, κάτι θα μείνει” είναι πάντα στην εργαλειοθήκη των στελεχών και των επικοινωνιακών βραχιόνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στον κ. Τσίπρα.

Ιδιότυπη λασπομαχία

Στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη και η κ. Τσαπανίδου. «Οι αθλιότητες της εκπροσώπου Τύπου περί “εκβιαζόμενου” Νίκου Ανδρουλάκη θύμισαν τις σταλινικές πρακτικές τους και κατόπιν εορτής προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. […] Η μόνη προσφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση είναι να παρέχει μονίμως άλλοθι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφανίστηκαν οι εταιρείες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό και μεγαλούργησαν επί Νέας Δημοκρατίας».

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως οι αναφορές αυτές από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς βλέπουν ότι είναι σε εξέλιξη ένα οργανωμένο σχέδιο πολιτικής δολιοφθοράς και στήνουν τα απαραίτητα αναχώματα. «Δεν υπάρχει εκβιαζόμενος Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν υπάρχει εκβιαζόμενο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν, όμως, περίεργα σενάρια και περίεργες πολιτικές γραμμές που κάποιοι προσπαθούν να υιοθετήσουν και να υπηρετήσουν με κάθε κόστος. Είναι μυστηριώδες και περίεργο κάποια έντυπα και έπειτα η ίδια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγει μία γραμμή, η οποία είναι επικίνδυνη», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διά της κ. Τσαπανίδου κάνει μια προσπάθεια να μην αφήσει μόνη τη ΝΔ σε αυτήν την ιδιότυπη λασπομαχία και τη φτηνή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Εμείς περιμένουμε και απαιτούμε, μέχρι τις εκλογές, να χυθεί άπλετο φως στη δυσώδη αυτή υπόθεση», είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL