, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Στα Γιαννιτσά η Μενδώνη – Σύσκεψη με τον δήμαρχο με θέμα τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Τα Γιαννιτσά επισκέφθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός μετέβη στα Οθωμανικά μνημεία της πόλης και στη Μητρόπολη Γιαννιτσών. Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Πέλλας όπου συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς στον δήμο Πέλλας.

Ο δήμαρχος ζήτησε τη συνεργασία της υπουργού για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον δήμο Πέλλας και συγκριμένα αναφέρθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου:
 

  • Στην αξιοποίηση του τέως Στρατοπέδου Καψάλη όπου διατηρούνται κατασκευές, διατηρητέες και μη, από τον 15ο έως τον 20ο αιώνα.   
  • Στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της οικίας του Εμίν Μπέη (Παλιό Νοσοκομείο) που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και την παραχώρηση της ιδιοκτησίας του στο δήμο Πέλλας.
  • Στην επίλυση του ιδιοκτησιακού ζητήματος για τα Λουτρά του Γαζή Εβρενός.
  • Στο σταθερό άνοιγμα των οθωμανικών μνημείων προς το κοινό.
  • Στη συνεργασία με το ΥΠΠΟ για το νέο Μακεδονικό Τάφο που ανακαλύφθηκε στην Πέλλα κάτω από το επίπεδο του σύγχρονου δρόμου, προκειμένου να καταστεί επισκέψιμος.
  • Και στην αποκατάσταση του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κοινότητα του Σταυροδρομίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Πέλλας, κ. Διονύσης Σταμενίτης ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Ζαχαρίας Σπαθόπουλος, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Χριστοφορίδου και στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.