«Στα όρια της φάρσας το σχέδιο Βαρουφάκη»

theoxaris
Το σχέδιο Β του Γιάνη Βαρουφάκη είναι στα όρια της φάρσας, δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτό έφτιαχναν ένα σχέδιο πολύ μεγαλύτερο από το ανάστημά τους, το οποίο είναι στα όρια της φάρσας και θυμίζει παλιά ιταλική κωμωδία.
Κατά τον κ. Θεοχάρη, όλα αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν εν μία νυκτί, χρειαζόταν να εμπλακούν άτομα με εξουσία από το ΥΠΟΙΚ, όχι απλά υπάλληλοι και να εμπλακούν και εταιρείες με τεχνογνωσία.
Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ακόμη ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη σκοπιμότητα όσων αποκαλύπτει ο κ. Βαρουφάκης, καθώς «είναι σαν να βάζει ο υπουργός Οικονομικών κάποιον να κλέψει το σπίτι του για λογαριασμό του και κάτι τέτοιο δε χρειάζεται, καθώς σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνος για τα πληροφοριακά συστήματα και τα στοιχεία και μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά».
«Προφανώς θα υπήρχε άκρα μυστικότητα για ένα τέτοιο σχέδιο, και μπορεί να ήθελε να κρατήσει τη Γενική Γραμματέα εκτός του κύκλου, αλλά μπορούσε παρόλα αυτά να ζητήσει νόμιμα ένα μικρό αριθμό ΑΦΜ, να προετοιμάσει το σχέδιο και όταν αυτό ενεργοποιηθεί, να επεκταθεί στο σύνολο των ΑΦΜ», πρόσθεσε.