, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Στην έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει αύριο, Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, στην έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, στις 10:00 τ. ώ. Αντικείμενο των διαβουλεύσεων θα είναι η κατάσταση μετά από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη Σύνοδο αναμένεται να παραστούν επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φιλανδίας, Anne Linde και Pekka Haavisto αντιστοίχως, καθώς και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας & Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Josep Borrell.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο έκτακτο  Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στις Βρυξέλλες, στις 15:40 τ. ώ., με θέμα συζήτησης τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Κατά τη συνάντηση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken, τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, την Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss και την Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Mélanie Joly.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ