07:26, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές των Σερρών ο Κ. Καραμανλής

Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Π.Ε. Σερρών, στους Δήμους Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης, βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο κ.Καραμανλής ενημέρωσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους πως αύριο θα επισκεφτεί την περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο σε Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως, Χριστιάνας Καλόγηρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέτζου ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

«Όπως διαπιστώνω και ο ίδιος οι καταστροφές στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ολοκληρωτικές. Εξίσου μεγάλες είναι οι ζημιές σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και άλλες μονάδες του πρωτογενούς τομέα. Τέτοια έκτακτα και ακραία φαινόμενα απαιτούν και άμεσες λύσεις από την Πολιτεία. Και αυτό ακριβώς κάνουμε» τόνισε ο κ.Καραμανλής.

«Αυτό που θα εξετάσει η Κυβέρνηση είναι να βρεθεί ο τρόπος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι πληγέντες να λάβουν άμεσα αποζημιώσεις, μεγαλύτερες του μέσου όρου της τριετίας που προβλέπει ο ΕΛΓΑ. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ώστε τις επόμενες ημέρες να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετά από πρότασή μου να ενισχυθεί ο ΕΛΓΑ με επιπλέον προσωπικό για να γίνει πιο γρήγορα η καταγραφή των ζημιών. Παράλληλα, έχει υποβληθεί και το αίτημα των Δήμων δια μέσου της Περιφέρειας για την οριοθέτηση της περιοχής στη ΔΑΕΦΚ. Δεν θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο του σε αυτό. Κανέναν παραγωγό και κανένα κτηνοτρόφο. Θα σταθούμε δίπλα τους, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία το ταχύτερο δυνατό» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.