, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Στο διεθνές συνέδριο της DEFEA αύριο ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα παραστεί στο διεθνές συνέδριο DEFEA Conference – Current Strategies for a Challenging World, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 15 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 9:25, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συζητήσει με το δημοσιογράφο της εφημερίδας «Η Καθημερινή» Βασίλη Νέδο. Μήνυμα στο συνέδριο θα απευθύνει και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας στρατηγός Δημήτριος Χούπης.

Το συνέδριο πραγματοποιείται εν μέσω γεωπολιτικών ανακατατάξεων που αυξάνουν τη διεθνή ζήτηση για οπλικά συστήματα και πυρομαχικά και υπαγορεύουν τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για την ασφάλεια και την αμυντική βιομηχανία, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στο ΝΑΤΟ. Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, ακαδημαϊκοί, policy makers και industry leaders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν γύρω από βασικούς άξονες όπως η Έρευνα, η Καινοτομία, η Αμυντική Τεχνολογία και η Βιομηχανία. Το συνέδριο DEFEA Conference – Current Strategies for a Challenging World θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη και διοργανώνεται από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA ΑΕ με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.