, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Στο Ισραήλ μεταβαίνει αύριο ο Δένδιας για ενέργεια, άμυνα κι επενδύσεις

Η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της άμυνας, αναμένεται να συζητηθεί, στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αύριο στο Ισραήλ.

Οι συνομιλίες, αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το πλαίσιο τριμερών σχημάτων συνεργασίας.

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ είναι η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στις 29 Δεκεμβρίου 2022.

Ο υπουργός Εξωτερικών, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση περί τις 09:00 με τον Ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κοέν (Eli Cohen), την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, μετά το πέρας των οποίων θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν πρόγευμα εργασίας.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, καθώς και από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.