07:44, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Στο Λουξεμβούργο σήμερα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου, στο Λουξεμβούργο, θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23-24 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στις εργασίες του οποίου ο κ. Βαρβιτσιώτης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνεται η πρωτοβουλία της γαλλικής Προεδρίας «Ευρύτερη Ευρώπη», η Διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, οι αιτήσεις ένταξης της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία με έμφαση στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, η πρόταση της Επιτροπής για ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Επίσης, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων η γαλλική Προεδρία και η Επιτροπή θα ενημερώσουν τους υπουργούς για την ανάλυση των προτάσεων που προέκυψαν από τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, ενώ θα συζητηθούν και οι σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ