, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Στο υπουργείο Παιδείας αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, θα έχει αύριο το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, στις 10:00 πρωί, όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό. Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Έρχεται, δε, μετά το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τις επιθέσεις σε πολιτικούς: Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε:

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.