, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Συγχαρητήρια ΥΠΕΞ στη νέα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου

Τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας, συγχαίρει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι κατά τη θητεία της Λιζ Τρας ως υπουργού Εξωτερικών, οι σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου απέκτησαν νέα δυναμική με την υπογραφή με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια του Μνημονίου Κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο μεταξύ των δύο χωρών στο Λονδίνο, στις 25 Οκτωβρίου 2021.

Η Λιζ Τρας νίκησε στην εσωκομματική μάχη διεκδίκησης της ηγεσίας τους Συντηρητικού Κόμματος και της πρωθυπουργίας και θα είναι η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση.

Κατά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, η Λιζ Τρας εξασφάλισε 81.326 ψήφους (το 57,4%), έναντι 60.399 ψήφων (42,6%) του Ρίσι Σουνάκ. Η νέα ηγέτης των Τόρις κληρονομεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα της επιτρέψει να αναλάβει επισήμως την πρωθυπουργία αύριο, Τρίτη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.