21:31, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Συλλυπητήρια του Πρωθυπουργού για την απώλεια του Σεραφείμ Φυντανίδη

fyntanidis

Τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε με μήνυμά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στην οικογένεια του Σεραφείμ Φυντανίδη.

Συγκεκριμένα η κ. Βούλτεψη αναφέρει:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του βετεράνου δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», που σφράγισε με την παρουσία του τον δημόσιο βίο της Μεταπολίτευσης.

Παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι το τέλος του βίου του, διέγραψε μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο των ΜΜΕ, υπεράσπιζε με πάθος τις απόψεις του, είχε την ικανότητα να αναγνωρίζει λάθη και αδυναμίες, ασκούσε κριτική, αλλά έδινε πάντα χώρο για την αντίθετη άποψη.

Ρηξικέλευθος και διορατικός, τα τελευταία χρόνια ανέλυσε την κρίση χωρίς ποτέ να κρύψει τα αίτιά της και χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις και πρόσωπα.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης ανήκει σε μια ιστορική γενιά ψύχραιμων δημοσιογράφων, που άφησε το στίγμα της μέσα από σκληρές συγκρούσεις, αποφεύγοντας ωστόσο τις ακρότητες και αρνούμενη να παρασυρθεί από την παρούσα συγκυρία.

Στην οικογένειά του εκφράζω – και εκ μέρους του πρωθυπουργού – θερμότατα συλλυπητήρια».