, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Γουίνδσορ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον βασιλιά, στην οποία κυρίαρχο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η εκμετάλλευση και η ανάδειξη του κτήματος στο Τατόι.

Ο βασιλιάς Κάρολος, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και το Τατόι, για το οποίο είχε εκδηλώσει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος, κάτι το οποίο αναμένεται να κουβεντιάσουν στην αυριανή συνάντησή τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάλογη ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου και στο πλαίσιο αυτό ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο -κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του βρετανικού θρόνου- την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.