Συνάντηση με την πρόεδρο της Κομισιόν θα έχει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόγευμα εργασίας με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Στις 10:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου θα υπάρχει πρόγευμα εργασίας με την Πρόεδρο και στη συνέχεια θα μεταβούν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Έπειτα, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Επίσης, θα παρουσιαστούν δράσεις των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

-Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμύρα.

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

-Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

-Η δράση της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και η ομάδα Διοίκησης του προγράμματος «Ελλάδα 2.0»