18:12, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίζει το σκληρό ροκ ο ΣΥΡΙΖΑ

Και χθες διατηρήθηκαν οι υψηλοί τόνοι από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε δημόσια αναφορά τους για την υπόθεση παρακολούθησης Ανδρουλάκη, στοχεύοντας στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ξεχωρίζει αυτή του πρώην προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, προφανώς σε συνεννόηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρεται στο αν παρακολουθούνται ακόμα πολιτικά πρόσωπα από την ΕΥΠ: «Πέραν των προφανών αποσιωπήσεων και της προσπάθειας να δοθεί νομικός μανδύας σε σαφώς παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες από την ΕΥΠ, υπηρεσία της οποίας ο ίδιος φρόντισε να έχει την απόλυτη ευθύνη σε θεσμικό επίπεδο και στην επιλογή προσώπων, ανακύπτει ευθέως το ερώτημα, που βεβαίως δεν πρέπει να περιμένει για να απαντηθεί μετά τις 22 Αυγούστου: Ποια πολιτικά πρόσωπα ή και κόμματα ήταν ή ακόμη είναι σε καθεστώς δήθεν “νόμιμης παρακολούθησης”;».

Αξίζει να σημειωθεί πως από τηνΑρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έγινε γνωστόότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. 

«Θα αναγκαστεί σε… εκλογές»

Η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την επίθεση προς την κυβέρνηση,με στελέχη της Κουμουνδούρου να ζητούν την παραίτηση Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας μέγα σκάνδαλο την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, που πληγώνει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η «νόμιμη επισύνδεση»σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και ενδεικτική του τι θα ακολουθήσει, μιας και, όπως αναφέρουν, υπάρχουν μια σειρά τέτοιου είδους παρατυπίες-παρανομίες, που θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας και θα επιβαρύνουν την κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός όσο και αν δεν θέλει τις εκλογές σε αυτή τη χρονική στιγμή, θα αναγκαστεί να πάει σε αυτές. Το βάρος από την ιστορία των παρακολουθήσεων είναι μεγάλο και ήδη μέσα στη ΝΔ υπάρχουν φωνές αντίδρασης απέναντι στον Μητσοτάκη που πυκνώνουν. Δεν υπάρχουν νόμιμες παρακολουθήσεις. Και αυτό θα πρέπει και να το καταλάβουν στη ΝΔ και να δώσουν πειστικές απαντήσεις», υπογραμμίζουν μιλώντας στην «Political» πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL