Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά… αλλαγή της ηγεσίες!

syriza_grafeio_tipou_645x
Θέμα ηγεσίας θίγει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.
«Η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκαν», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της.
Παράλληλα καλεί όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τη «μνημονιακή συμφωνία και όλα τα σχέδια νόμου που τη συνοδεύουν» και ζητά «έκτακτο συνέδριο που θα καταγγείλει πολιτικά την κυβέρνηση, θα υιοθετήσει νέο πρόγραμμα, νέα πολιτική και θα εκλέξει νέα ηγεσία».
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ
“Η μνημονιακή συμφωνία που υπέγραψε τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει άγρια λιτότητα, νέα υπερφορολόγηση του λαού, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και περικοπή μισθών – συντάξεων, αποτελεί ξεπούλημα και υποταγή στις επιταγές της τρόικας, αλλά και πράξη τιμωρίας του λαού για το περήφανο, ταξικό του «Όχι» στο δημοψήφισμα.
Η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκαν. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να κάνουν το ίδιο. Το πιο αποφασιστικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να επανέλθει στο προσκήνιο το μαζικό, ταξικό κίνημα του επαναστατικού «Όχι» για να ματαιώσει την ψήφιση των μνημονιακών νόμων από τη Βουλή και να ανατρέψει την κοινοβουλευτική χούντα της «εθνικής ενότητας».
Άμεσα πρέπει να γίνουν:
Καθημερινές μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις – γενική απεργία διαρκείας με κεντρικό αίτημα να μην περάσει η συμφωνία.
Συνελεύσεις που θα εκλέξουν επιτροπές αγώνα σε κάθε εργατικό χώρο και σε κάθε γειτονιά.
Η Κομμουνιστική Τάση καλεί όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν αποφασιστικά μέσα στις επόμενες ώρες. Η οργή της αριστερής βάσης πρέπει να γίνει πολιτική πράξη και όχι κίνητρο για αποχωρήσεις με «σκυμμένο κεφάλι». Δεν πρέπει να διευκολύνουμε τους επίορκους της ηγετικής ομάδας στο έργο της προδοσίας τους. Έχουν όχι απλά παραβιάσει, αλλά βιάσει, όλες τις ιδεολογικές, πολιτικές, προγραμματικές και καταστατικές αρχές του κόμματος. Όλη η ντροπή της προδοσίας είναι δική τους. Είναι ζήτημα πολιτικής τιμής, αλλά πάνω από όλα, μέσο διάσωσης των καλύτερων αριστερών αγωνιστών, το να δοθεί τώρα μια τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα.
Η Κομμουνιστική Τάση καλεί όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσουν έκτακτες συνελεύσεις των τοπικών Οργανώσεων Μελών που θα πρέπει να εγκρίνουν το παρακάτω ψήφισμα:
«Η μνημονιακή συμφωνία και τα σχέδια νόμου που τη συνοδεύουν πρέπει να καταψηφιστούν από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τα υπερψηφίσουν και τα κυβερνητικά στελέχη που θα δεχτούν να τα εφαρμόσουν θέτουν αυτόματα τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Θα είναι στο εξής ανεπιθύμητοι σε κάθε συλλογική κομματική διαδικασία και δεν θα νομιμοποιούνται να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.
Έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταγγείλει πολιτικά την κυβέρνηση, θα υιοθετήσει νέο πρόγραμμα, νέα πολιτική και θα εκλέξει νέα ηγεσία.»
Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής για να συζητηθεί και να υιοθετηθεί το παραπάνω ψήφισμα. Καλούμε την Αριστερή Πλατφόρμα να το υποστηρίξει μαζί μας, να απαιτήσει από τους βουλευτές της να καταψηφίσουν τη συμφωνία και από τους υπουργούς της να παραιτηθούν τώρα από την μνημονιακή κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».
Αν η αναγκαία τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες δοθεί με τον τρόπο που αναφέραμε και χαθεί, τότε η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα στηρίζεται στις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του γνήσιου επιστημονικού σοσιαλισμού και στη ρητή πολιτική καταδίκη του ρεφορμισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, που όπως για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε, ευθύνονται για μεγάλες ήττες και προδοσίες.
Η διεξαγωγή και επιτυχής έκβαση της παραπάνω τελική μάχης ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα, εξαρτάται απόλυτα από τη στάση και τις επιλογές της μεγαλύτερης τάσης της αριστεράς του κόμματος, της Αριστερής Πλατφόρμας. Αν η Αριστερή Πλατφόρμα δεν υιοθετήσει άμεσα την επιβεβλημένη στάση που προαναφέραμε, τότε χιλιάδες αγωνιστές θα αποστρατευτούν απογοητευμένοι και κάθε νόημα παραμονής των αριστερών και κομμουνιστών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει χαθεί”.