10:06, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Στο ίδιο τραπέζι Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Μαδρίτη

«Τίποτα αναπάντητο» ξεκαθαρίζει η Αθήνα.

Με το κλίμα βαρύ και την ατμόσφαιρα να αναμένεται αμήχανη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, πριν από την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη.

Οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο Παλάτι της Μαδρίτης, για το δείπνο που θα παραθέσει στους ηγέτες του ΝΑΤΟ ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, στις 21:30 ώρα Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι οι πιθανότητες να ανταλλάξουν κουβέντα είναι μηδαμινές.

Όπως και να ‘χει, η Αθήνα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε αιτιάσεις και ανιστόρητες, αναθεωρητικές ρητορικές από πλευράς Άγκυρας, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, η Τουρκία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο τόσο λόγω της προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και λόγω του βέτο για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με τα σπουδαία να αναμένονται την Τετάρτη, οπότε και ξεκινά η Σύνοδος της Συμμαχίας με τις τοποθετήσεις των ηγετών.

Εκεί, η ελληνική πλευρά είναι πανέτοιμη να δώσει απάντηση με «αυστηρό και ξεκάθαρο τρόπο», εφόσον ο Ερντογάν θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, όπως έχει διαμηνύσει η Άγκυρα.