08:47, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Συνωστισμός Νεοδημοκρατών στη Θεσσαλονίκη

Στην τελική ευθεία επίλυσης μπαίνουν σιγά – σιγά  οι … γαλάζιες εκκρεμότητες που απασχολούν τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη με την πρόσφατη  επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκου, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλου Μαρινάκη και του  γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιου Κονταδάκη. 

Ρεπορτάζ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Μάλιστα πίσω από τις κλειστές πόρτες της διευρυμένης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μιχαήλ Καλού 6 (πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, μετά τις εκλογές του 2019) και στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, οι πρόεδροι ΔΕΕΠ Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, οι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ του νομού, οι νέοι επικεφαλής θεματικών Γραμματειών της Διοικούσας και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του νομού, ζητήθηκε εκλογική ετοιμότητα, παρά τις αναφορές περί εξάντλησης της τετραετίας . Άλλωστε δεν αποτελεί μυστικό πως στην ουσία έχει κερδίσει έδαφος το σενάριο επίσπευσης της εκλογικής αναμέτρησης το Φθινόπωρο  καθώς έρχεται δύσκολος οικονομικά χειμώνας. Μάλιστα  μέχρι και ζήτημα εκλογικών αντιπροσώπων ετέθησαν, με τις πληροφορίες να λένε πως στα σκαριά βρίσκεται η πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με online «ακαδημία» ταχύρυθμων  να ξεκινάει άμεσα.

Επίσης υπήρξε ισχυρή σύσταση από τον κ. Μπρατάκο προς όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη, επικαιροποίησης  των μελών, τόσο αυτών που είναι εγγεγραμμένοι όσο και εκείνων που ήταν εγγεγραμμένοι μέχρι το συνέδριο και δεν ανανέωσαν την παρουσία τους.

Σε ότι έχει να κάνει με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης,  τόνισε πως η ηγεσία του κόμματος αναζητά ακόμα το κατάλληλο «πάντρεμα» νέων και έμπειρων στελεχών για τα ψηφοδέλτια της εν όψει των εθνικών εκλογών. «Χρειάζεται η ανανέωση, όπως χρειάζεται και η εμπειρία. Έτσι θα κινηθούμε σε όλη την Ελλάδα, με έμπειρα στελέχη τα οποία έχουν δείξει δείγματα γραφής και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά και με νέα στελέχη είτε σε επίπεδο βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών είτε σε επίπεδο επιμελητηρίων. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα εργαλειοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους, όπως ο κ. Τσίπρας μόνο και μόνο για κάποιες ψήφους σε κάποια εκλογική διαδικασία και στη συνέχεια οι πολιτικές μας θα τους διώξουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργανώθηκε με δημάρχους του νομού.

«Οργώστε» τις περιφέρειες και επικοινωνήστε το έργο της κυβέρνησης

Την γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη που προτρέπει τα κομματικά στελέχη να είναι κοντά στην κοινωνία, αλλά και επιπλέον  να επικοινωνήσουν στους πολίτες το κυβερνητικό έργο, υλοποίησαν τα τρία κλιμάκια της ΝΔ που βρέθηκαν στην πόλη μας.

Επικεφαλής στο πρώτο  ήταν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, με τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη ενώ συμμετείχε τόσο ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος. Στο δεύτερο ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου και η γενική γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου στο τρίτο.

Και στις τρεις περιπτώσεις τα μέλη των κλιμακίων έκαναν βόλτα σε κεντρικές αγορές δήμων της Β’ Θεσσαλονίκης και συνομίλησαν με τους πολίτες, επισημαίνοντάς τους ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, το οποίο είναι εισαγόμενο ενώ ανέλυσαν και τα μέτρα ενίσχυσης που υιοθέτησε και εφαρμόζει η κυβέρνηση. «Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  και η ΝΔ δεν ακολουθούν μαξιμαλιστική λογική, ούτε λογική πλειοδοσίας και δεν προσπαθούν να λαϊκίσουν επάνω στα προβλήματά τους» είπε ο κ. Μαρινάκης,  ενώ για τα μεγάλα έργα υπογράμμισε πως προχωρούν: «Προχωρούν το μετρό, το flyover, το Μητροπολιτικό Πάρκο του Παύλου Μελά, πολλά έργα βελτιωτικά μέσα στη Θεσσαλονίκη που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης. Η Θεσσαλονίκη περνά από τους μουσαμάδες και τις μακέτες και τα μεγάλα λόγια χωρίς κανένα αντίκρισμα σε έργα. Δεν πρέπει να σταματήσει αυτό το έργο ούτε δευτερόλεπτο».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA