21:57, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν τους βγήκαν (και πάλι) εκλογές

Αν και το Σαββατοκύριακο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών πήραν φωτιά, τη Δευτέρα το μεσημέρι και μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, στον ΣΥΡΙΖΑ «μαζεύτηκαν», με τα πρωτοκλασάτα στελέχη να συνεχίζουν τις διακοπές τους κοντά βεβαίως στην Αθήνα, για να μην τους βρει το «ξαφνικό» σε καμιά παραμεθόριο.

Η αλήθεια είναι πως στην Κουμουνδούρου επικράτησε ένας μίνι συναγερμός ενόψει της παρέμβασης Μητσοτάκη για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ωστόσο αυτή τη φορά προσπάθησαν να είναι εγκρατείς και να εστιάσουν στο ζήτημα. Στα σχόλια για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, τόσο on όσο και off camera, κυριαρχούσε το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης αποκλείεται να μη γνώριζε τι είχε συμβεί. «Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο πρωθυπουργός; Και μάλιστα σε τόσο σοβαρές υποθέσεις;» διερωτώνται στην «Political» κύκλοι της Κουμουνδούρου, επιδιώκοντας να μπει στο κάδρο των ευθυνών ο πρωθυπουργός.

Μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας αλαζόνα και ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως δεν είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί: «Οι 48 ώρες προθεσμία που έδωσε στον εαυτό του για να απολογηθεί δεν αποκατέστησαν, δυστυχώς, ούτε στοιχειωδώς τη σχέση του κ. Μητσοτάκη με την αλήθεια. Εμφανίστηκε αλαζόνας και αμετανόητος εκτός από ψεύτης. Ζήτησε ελαφρυντικά λόγω μειωμένου καταλογισμού, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ήξερε τι γίνεται ούτε στους πιο εθνικά ευαίσθητους τομείς του επιτελικού του κράτους».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL