, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 7.500 τα παλαιά μέλη του κόμματος που δήλωσαν «παρών» – Μπαίνουν νέες κάλπες

Ξεπέρασαν τις 7.500 τα παλιά μέλη, τα οποία εμφανίστηκαν μετά το κάλεσμα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα περίπου 45.000 παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν δεν προσήλθαν στον πρώτο γύρο, διατηρούν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο δεύτερο.

Ακόμη, ωστόσο, και αν προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες όλοι όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, δηλαδή 147.821 μέλη συν τα 7.500 παλιά που επικαιροποίησαν μέχρι σήμερα στις 18:00 το απόγευμα τα στοιχεία τους, τότε ο όγκος αυξάνεται και άλλο για την Κουμουνδούρου, η οποία, κατά πληροφορίες, στήνει τώρα νέες κάλπες στα υφιστάμενα 537 εκλογικά τμήματα (καθώς δεν γίνεται να ανοίξουν νέα), για να αποσυμφορηθεί η διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο αριθμός των 7.500 παλιών μελών δεν είναι καθόλου αμελητέος, ενώ έχει ήδη απασχολήσει τα δύο επιτελεία των φιναλίστ σε κλειστές συσκέψεις, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για μια νέα και αχαρτογράφητη δεξαμενή, καθώς δεν έδωσε δείγμα γραφής στον πρώτο γύρο.