, Παρασκευή
27 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόωρα παιχνίδια με την ΠτΔ

Ήταν τέτοιες μέρες το 2020 όταν τα ΜΜΕ κατέγραφαν στις «σελίδες» τους τα της εκλογής της κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Της πρώτης γυναίκας στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Πέντε χρόνια -τότε- από τις πρόωρες εκλογές που είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε το 2015 την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου και στη συνέχεια -μετά τη νίκη του στις εκλογές- εξέλεξε τον κ. Παυλόπουλο.

Παλιές ιστορίες, θα μου πείτε. Θα συμφωνούσα μαζί σας, αν δεν γνωρίζαμε όλοι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και αν οι πρωταγωνιστές της είχαν εμπεδώσει ότι συνήθως επαναλαμβάνεται είτε ως φάρσα είτε ως τραγωδία.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Μπορεί όλοι να ασχολούμαστε με τις εκλογές του 2023, αν θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο, αλλά κάποιοι (προχωρημένοι) ασχολούνται με τις κάλπες που θα στηθούν… μετά το νέο «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή του/της διαδόχου της κυρίας Σακελλαροπούλου ή την επανεκλογή της!

Φαίνεται πως κάποιοι -εκεί στην Κουμουνδούρου- έχουν προεξοφλήσει τη νέα ήττα και δίνουν από τώρα ραντεβού για τη ρεβάνς το 2025. Το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν στα αλήθεια να διακινδυνεύσουν μια γρήγορη τρίτη ήττα -αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις (και οι απαισιόδοξοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και έρθει σε λίγες εβδομάδες η δεύτερη ήττα, μάλιστα σε δύο δόσεις- του Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ήττα το 2019, ήττα το 2023, ήττα και το 2025; Γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Αφήστε που με τις σχετικές συζητήσεις να φουντώνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τα κουμάντα του. Χωρίς το ασφυκτικό πλαίσιο που έθεταν στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο το μνημόνιο και η συμφωνία με τους δανειστές. Αντίθετα, με αρκετούς ευρωπαϊκούς πόρους και τη χώρα σε μια σχετικά καλή θέση στην αφετηρία της νέας περιόδου.

Πόσες ακόμη ευκαιρίες έχει σκοπό να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον ελληνικό λαό; Το «όχι» στο δημοψήφισμα το αγνόησε, για πόσο θα μπορεί να αγνοεί και τα «όχι» στον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές; Εκτός και αν αυτό θέλουν να τον ρωτήσουν οι σύντροφοί του που διακινούν τα σχετικά σενάρια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL