01:57, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κατάρτιση των ψηφοδελτίων

Χθες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έλαβαν το mail από το Οργανωτικό Γραφείο του κόμματος, με το οποίο καλούνται όσοι θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές-του φθινοπώρου- να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους. Η εγκύκλιος αναφέρει πως μέχρι και τις 11 του Ιούλη θα πρέπει να έχουν υποβληθεί οι υποψηφιότητες για τις κατά τόπους περιφέρειες, ενώ όπως τονίζεται θα τηρηθεί η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων.

Μάλιστα, όσοι είναι συντονιστές Οργανώσεων Μελών ή Νομαρχιακών Επιτροπών και θέλουν να κατέβουν υποψήφιοι βουλευτές, θα πρέπει να παραιτηθούν της θέσης τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όντως θα επιλεχθούν για την υποψηφιότητα.

Οι υποψήφιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάρα πολλοί και ήδη τα στελέχη πρώτης γραμμής, όπως Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Σπίρτζης, Ραγκούσης, Παππάς, Σκουρλέτης, Φίλης, Βούτσης, Τσακαλώτος, ετοιμάζουν την «παρέα» που θα στηρίξουν, ποιοι «θα πριμοδοτηθούν»,δηλαδή,με σταυρούςαπό τα μεγαλοστελέχη σε διάφορες περιφέρειες από τους μηχανισμούς που διατηρούν εκεί.

«Κακή πασοκοποίηση»

«Η υποδοχή νέων μελών συνεχίζεται, έχοντας πια πάρει μια κακής μορφής πασοκοποίηση, όπως τότε με τις συνεστιάσεις των κομματικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη», αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως δεν φτάνει να είναι κάποιος σε μια πλατεία και να περιμένει τον πολίτη να πάει εκεί, πρέπει ο ίδιος να πάει να βρει τον πολίτη, να τον «ψήσει» για τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος και για τις λύσεις που μπορεί να δώσει στα σημερινά αδιέξοδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν πως ο κόσμος θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης, όχι μόνο γιατί έχει φτάσει στα όριά του με τις πολιτικές πρακτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και γιατί η μόνη σοβαρή πρόταση που ακούγεται αυτήν τη στιγμή είναι η πρόταση κυβέρνησης συνεργασίας από τον Τσίπρα, λύση που θα βγάλει τη χώρα από την ταλαιπωρία αλλεπάλληλων εκλογικών διαδικασιών και θα δημιουργήσει κυβερνητική σταθερότητα στη χώρα.

Υπόθεση Novartis: «Στο τέλος πάλι θα εκτεθούν»

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση μετά το αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο αναφέρει πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπονται σε δίκη για παράπλευρες πτυχές της υπόθεσης Novartis και όχι για την έκθεση σε δίωξη των δέκα πολιτικών προσώπων. «Πάλι βιάστηκαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και μάλιστα έβαλαν και τον Οικονόμου να κάνει δηλώσεις δημοσίως. Στο τέλος και πάλι θα εκτεθούν», σημειώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «Political», επισημαίνοντας το φιάσκο με τις λανθασμένες διαρροές για το κατηγορητήριο Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL