20:16, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

Τ. Μπαλτάκος στην Karfitsa: «Δημιουργούμε τον ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς»

MPALTAKOS
του Βαγγέλη Στολάκη
«Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός» ή για χάριν συντομίας… «Έθνος». Αυτό θα είναι μάλλον σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του νέου κόμματος που δημιουργείται στο χώρο της Δεξιάς και στους κόλπους του θα ενταχθούν γνωστά πολιτικά πρόσωπα όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και πιθανόν ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης που πρόσφατα διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία.
Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης έχει αναλάβει τις επαφές με πολιτικά πρόσωπα του χώρου, ενώ ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος τις επαφές  με εκπροσώπους των Ενώσεων Αποστράτων.
«Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς» σχολιάζει στο karfitsa.gr o Τάκης Μπαλτάκος. «Πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου της Δεξιάς. Να έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους οι εκπρόσωποι του χώρου» λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπαλτάκος συμπληρώνει ότι οι συζητήσεις εντείνονται το τελευταίο διάστημα καθώς μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις. «Σκοπός μας με τη δημιουργία του νέου κόμματος είναι να κατέβουμε στις εκλογές. Θα είναι ένα καινούριο κόμμα. Δεν θα ενταχθούμε σε κάποιο κόμμα που υπάρχει ήδη. Κάνω προσπάθεια για τη χώρα μου και την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Κάνω αυτό που πρέπει. Θέλω να κοιτώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να μην ντρέπομαι» αναφέρει.
Ο κ. Μπαλτάκος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν συζητήσεις με μέλη της ΝΔ γιατί το θεωρεί… «αποστασία». «Μόνο εάν κάποιος διαγραφεί ή ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη ΝΔ τότε θα συζητήσουμε μαζί του. Αλλά με ενεργά στελέχη δεν θα μιλήσουμε ούτε με μισό» λέει.
Ο ίδιος αναμένεται να παραβρεθεί στην αυριανή εκδήλωση του Γιώργου Καρατζαφέρη στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στις 12:00. «Με προσκάλεσε ο κ. Καρατζαφέρης και αποφάσισα να παραβρεθώ. Αύριο δεν πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι αλλά στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για συνένωση των δυνάμεων του χώρου θα είμαι παρών» καταλήγει ο κ. Μπαλτάκος.