01:09, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Τ. Θεοδωρικάκος από Θεσσαλονίκη για υπόθεση βιασμού 24χρονης: Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί το αστυνομικό τμήμα και συγκεκριμένα το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας. Ο υπουργός ανέφερε πως θα βραβεύσει τους αστυνομικούς που έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ αναφέρθηκε και στον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως «νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους».

Η δήλωση του υπουργού:

«Επέλεξα να έρθω σε αυτό το αστυνομικό τμήμα γιατί εδώ υπάρχει το γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις που δεχονται ψυχική και σωματική βία, στο πλαίσιο μιας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγηλλουν τα περιστατικά. Και έχω έρθει πρώτα από όλα να επιβραβευσω τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα, της έσωσαν τη ζωή. Το είχα υποσχεθεί ότι θα το κάνω και ήρθα να το κάνω. Δυστυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα, που είχαμε ένα περιστατικό που έχει καταγγελθει για βιασμό. Η αστυνομία εμπιστεύομαι ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα, οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται για όλους, οποίοι και αν είναι αυτοί».

Ο κος Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε ακόμη στην έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας, δηλώνοντας πως η αρμόδια υπηρεσία θα επεκταθεί. «Ενώ τα περιστατικά χαμηλής εγκληματικότητας, ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων σε σχέση με το 2019 και το 2018 έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αναφέρομαι σε αυτό το διάστημα που έχει τελειώσει η καραντίνα γιατί με την καραντίνα ήταν λογικό ότι θα συμβεί αυτό. Υπάρχει έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και είναι προφανές ότι δεν φτάνουν τα έξι γραφεία που έχουμε ιδρύσει. Άρα είναι μια υπηρεσία που θα επεκταθεί και θα ενταθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών που είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτό».

«Πέντε μήνες που υπηρετώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχω δει ότι όταν η αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της την κάνει αποτελεσματικά και σε αυτά τα περιστατικά και σε αλλά. Είδατε ότι πρόσφατα απελευθερώθηκε έπειτα από 35 χρόνια το ΑΠΘ από μια καρικατούρα – κατάληψη που ταλαιπωρούσε το πανεπιστήμιο, τα παιδιά μας, τους καθηγητές. Ας προσέχουμε όλοι πως μεγαλώνουμε ιδίως τα αγόρια μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα τα αγόρια μας όπως και τα κορίτσια μας πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον, να υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, να αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα κι μια γυναίκα» δήλωσε ακόμη ο υπουργός προστασίας του Πολίτη.