Τα αλλάζει όλα στη Βουλή η Ζωή!

Zoi-Konstantopoulou
Τα όσα υποστήριξε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση αρνείται τον ζωντανό κοινοβουλευτικό έλεγχο, αναγκάζοντας την πρόεδρο της Βουλής να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων, διαψεύδει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα για να ανακοινώσει ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόκειται να ανακοινώσει και άλλα προβλήματα που έχει εντοπίσει στη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Το απόγευμα της Τρίτης, ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξε ότι επιχείρησε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες τού απάντησαν πως δεν την παραλαμβάνουν γιατί «η Πρόεδρος δεν έχει ανοίξει ακόμα το σχετικό βιβλίο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι επιχείρησε να θέσει το ζήτημα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά είναι «άφαντη» αφού, όπως πρόσθεσε, την αναζήτησε τρεις φορές τηλεφωνικά και δύο πήγε στο γραφείο της αλλά δεν κατάφερε να την βρει.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να είναι ενήμερη για το θέμα και να διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ περί κυβερνητικής εντολής για απαγόρευση κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων και πρόκειται να απαντήσει στο ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη Τύπου.