, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ σε όλους τους νομούς (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Πολίτες διαφορετικής οικονομικής και κοινωνικής θέσης εξέφρασαν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, ενώ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ήταν η επιλογή των 400.000 ψηφοφόρων ανά γεωγραφική περιοχή. Χαρακτηριστικά, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης πρώτευσε σε λαϊκές και αγροτικές περιοχές, ενώ αντίθετα ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγε καλά στις αμιγώς αστικές περιοχές και πάρα πολύ καλά όπου το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλότερο.
Όπως φαίνεται από την «ακτινογραφία» των αποτελεσμάτων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπερίσχυσε κατά κράτος στη Θράκη, την Ηπειρο, τα Ιόνια νησιά και την Πελοπόννησο, καταγράφοντας παράλληλα υψηλά ποσοστά στα αστικά κέντρα όπως στην Α’ Αθηνών και την Α’ Πειραιά.
Η ισχύς του Κυριάκου Μητσοτάκη πηγάζει από την εκλογική του περιφέρεια, τη Β’Αθηνών, αλλά και την Κρήτη, ενώ κατέγραψε αξιοσημείωτα ποσοστά στην Πελοπόννησο και τα αστικά κέντρα, γεγονός που τον έφερε στην δεύτερη θέση των συνυποψηφίων του.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας απέδειξε ότι -και ως περιφερειάρχης- εξακολουθεί να έχει ισχυρά ερείσματα στη Μακεδονία, ενώ έπιασε πρωτιά στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και κατέγραψε υψηλά ποσοστά στη Θράκη.
Από τα «ατού» του Αδωνι Γεωργιάδη τέλος αποδείχθηκαν περιοχές που είναι παραδοσιακά «δεξιά κάστρα», όπως η Μεσσηνία, ενώ εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό του στην Α’ Αθήνας.

Πώς ψήφισαν οι Νεοδημοκράτες ανά Περιφέρεια

nd (2) nd (3) nd (4) nd (5) nd (6) nd (7)nd (1)