, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

"Tα έργα του Τσίπρα και το… ροζ συννεφάκι"

μειμαρακης
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και άσκησε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολούθησε τους τελευταίους επτά μήνες.
Μιλώντας στο star, σχετικά με την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία λάβει την πρωτιά, ο κ. Μεϊμαράκης, υποστήριξε πως «το πρώτο κόμμα υποχρεούται να απευθυνθεί στο δεύτερο κόμμα (βλ ΣΥΡΙΖΑ) καθώς αυτοί ήταν που κυβερνούσαν το τελευταίο διάστημα. Ήταν πρώτοι και διαπραγματεύτηκαν. Κανείς μας δεν γνωρίζει όσο θα έπρεπε αυτό το πλαίσιο, της διαπραγμάτευσης, ολοκληρωμένο».
Δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές τη συγκεκριμένη περίοδο, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Αφού ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως θα είναι πρώτο κόμμα, τότε γιατί κάνουμε εκλογές;» διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο Τσίπρας «έφτασε σε επίπεδο εθνικού ηγέτη, όταν έλαβε 251 ψήφους για να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο, εκείνος σκεφτόταν, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, πώς θα μας πάει σε εκλογές, τη στιγμή που ζητούσε τη στήριξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.
Επιπλέον, χαρακτήρισε «άχρηστο» και «διχαστικό» το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι χάρη αυτού έκλεισαν οι τράπεζες. «Κάθε χρόνο και κάθε εξάμηνο εκλογές; Πόσο θα προχωρήσουμε με αυτό;», διερωτήθηκε, ενώ τόνισε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η χώρα άλλαξε επτά πρωθυπουργούς.
«Τι σημασία έχουν τα πρόσωπα; Σημασία έχει να υπάρχει ένα πρόγραμμα. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς» υπογράμμισε και σημείωσε ότι η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές, ωστόσο το ζήτημα είναι να υπάρξει εθνικό σχέδιο.
Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να εξαπολύσει προσωπκή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτώμενος: «Ο Τσίπρας έχει τυφλωθεί από την αλαζονεία; Γιατί επιθυμεί κυβέρνηση είτε με αυτοδυναμία είτε με συνεργασία με τους ΑΝΕΛ; Ζήτημα είναι η ευρύτατη συνεργασία, καθώς τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα, όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό».
Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχτηκε πως στο παρελθόν, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, «έγιναν λάθη», ωστόσο έσπευσε να υπενθυμίσει πως «μάθαμε από τα λάθη μας». Στον αντίποδα, ο κ. Τσίπρας «είναι ανακόλουθος» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, σε σημείο που «οι πολίτες συγκρίνουν τα έργα Τσίπρα με το “ροζ” συννεφάκι». Μάλιστα, για τον χαρακτηρισμό «ψευτράκος» που έχει αποδόσει στον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως τον είπε… «αστειευόμενος».
Αναφερόμενος στην… αργκό γλώσσα που του καταλογούν πως χρησιμοποιεί είπε: «Εγώ δεν είμαι δήθεν, αυτός είμαι, αν θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς, αν όχι και πάλι φίλοι είμαστε. Εγώ δεν είμαι comme il faut, ξέρω ότι κάποιες φορές το παρατράβηξα, όμως δεν κρύφτηκα ποτέ μου και δεν το έπαιξα ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είμαι».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο μεταξύ, εξακόντισε τα βέλη του και κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως παρέσυρε τον τέως πρωθυπουργό. Ο ίδιος είπε ότι τον Νοέμβριο «πράγματι μπορεί να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που είχε συμφωνηθεί από το 2012, εφόσουν παρατηρούνταν πλεονάσματα. Όμως ο κ. Τσίπρας μας έφερε ελλείμματα».
Δεσμεύτηκε, επιπλέον, ο κ. Μεϊμαράκης, για την κατάργηση της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφει μίσος σε ό,τι ιδιωτικό» προσθέτωντας πως «εμείς στο πρώτο τρίμηνο θα καταθέσουμε και αναθεώρηση του Συντάγματος. Μας πουλάνε γνώση τα Σκόπια και η Πολωνία; Δεν πάνε τα παιδιά των πλουσίων να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Ίσως τα παιδιά των πλουσίων να σπουδάζουν στην Αμερική», αλλά εν κατακλείδι, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ.
Όσον αφορά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως «είναι καλός για να βγούμε, να φάμε, μέχρι εκεί. Όσα λέει για τη ΝΔ, τα λέει επειδή δεν βλέπει να μπαίνει το κόμμα του στη Βουλή. Μακάρι να μπει στη Βουλή, αλλά δεν βλέπω να μπαίνει».