05:31, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

«Τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα πάντα σχετίζονταν με την ανάδειξη νέων τζακιών»

koutsoumpas-vouli«Όλος ο 20ος αιώνας και οι αρχές του 21ου αιώνα είναι γεμάτες από τέτοιες “μάχες”. Δεν αποτελεί πρωτοτυπία η σημερινή συζήτηση», επεσήμανε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος υπενθύμισε ότι και την περίοδο του δικομματισμού ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η διαφθορά προτασσόταν όσο περισσότερο τα δύο κόμματα πλησίαζαν το ένα το άλλο.
«Σας έχουμε μάθει. Κάθε φορά που τα κόμματα των μνημονίων ένιωθαν την λαϊκή πίεση και αγανάκτηση, και συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανασύρονταν από τα συρτάρια η διαπλοκή, η σκανδαλολογία», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης αφορούν αναδιανομή της πίτας ανάμεσα στα παλιά και τα νέα τζάκια, υποστήριξε και κάλεσε την κυβέρνηση να καταργήσει την συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού με την SIEMENS, αντί να δημιουργεί Επιτροπές.
Για το ΚΚΕ το πρόβλημα από το οποίο προκύπτει η διαπλοκή είναι ο «κεφαλαιοκρατικός ανταγωνισμός». «Τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα πάντα σχετίζονταν με την ανάδειξη νέων τζακιών», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι «ο ένας βγάζει τα βρόμικα του άλλου στη φόρα ως μέσο προώθησης των δικών του συμφερόντων»