, Κυριακή
24 Σεπτεμβρίου 2023

Τα πρώτα πυρά Τσίπρα στην κυβέρνηση


Ιδιαίτερα σκληρός ήταν στην πρώτη του τοποθέτηση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του συνεδρίου του Economist.
Αφήνοντας αιχμές προς την κυβέρνηση, είπε πως κατάφερε να εξαιρέσει τη χώρα από τις «καταρχήν θετικές» αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ για τις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου και συμπλήρωσε ότι με αυτόν τον τρόπο έστειλε «ευδιάκριτο μήνυμα ότι παραιτήθηκε από την Ευρώπη πριν καλά-καλά αναλάβει τα καθήκοντά της στην Ελλάδα».
«Δυστυχώς», σημείωσε, «η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, έδωσε το πρώτο και ανεξίτηλο δείγμα γραφής της, αποφεύγοντας να διεκδικήσει για την Ελλάδα το οξυγόνο που οι εταίροι μας έδωσαν σε άλλους. Έστειλε το πρώτο ευδιάκριτο σήμα της μη διαπραγμάτευσης προς τους δανειστές. Συνυπέγραψε μία ακόμη προσπάθεια απομόνωσης της Ελλάδας ως συστημικού κινδύνου για το σύνολο της Ευρωζώνης».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «από τις πρώτες κιόλας μέρες της, η συγκυβέρνηση Σαμαρά απέδειξε ότι δεν έχει ούτε την πολιτική βούληση, αλλά ούτε και την ικανότητα να διαπραγματευτεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, απέδειξε ότι θα είναι συγκυβέρνηση συνέχειας του Μνημονίου».

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ