14:59, Κυριακή
26 Ιουνίου 2022

Τάκης Μπαλτάκος και Γιώργος Καρατζαφέρης μιλούν στο karfitsa.gr για το νέο κόμμα!

karatzaferis-mpaltakos-thess (3)
Ζήτημα ημερών είναι η ανακοίνωση του νέου κόμματος των Τάκη Μπαλτάκου και Γιώργου Καρατζαφέρη με επικρατέστερο όνομα το “ΕΘΝΟΣ” (Εθνικός Ορθόδοξος Συνασπισμός). Όπως έχει γίνει γνωστό το νέο κόμμα επιδιώκει ρόλο… “ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς”. Οι διεργασίες εντίνονται και κορυφώνονται και θεωρείται ζήτημα ημερών η γνωτοποίηση των προσώπων που θα το στελεχώσουν!

του Βαγγέλη Στολάκη
Μιλώντας στην Karfitsa ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει πως: «στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή είχαμε μια ανέλπιστη κοσμοσυρροή. Έμαθα ότι τρεις αίθουσες στο συνεδριακό κέντρο τα τελευταία δυο χρόνια δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πίστη στον κόσμο που πρέπει να τονώσουμε». «Πρέπει να υπάρξει ένα άνοιγμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή. Αυτή η προσπάθεια έχει κάποιους μοχλούς. Συζητήσεις και κουβέντες γίνονται με πολλούς» λέει χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη δομή του νέου σχήματος ο κ. Καρατζαφέρης λέει: «Τα κόμματα που θα συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα θα διατηρήσουν την αυτονομία τους. Εμείς δεν λέμε σε κανέναν κλείσε το κόμμα σου. Λέμε αν θέλεις έλα μέσα ως μια συνιστώσα. Ο ΛΑΟΣ όντας το μόνο οργανωμένο κόμμα, όπως φάνηκε άλλωστε και στη Θεσσαλονίκη θα είναι όπως ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είμαι εγώ πρόεδρος του νέου σχήματος. Σημασία έχει ποιον αποδέχεται ο κόσμος. Αλλά έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρεται  μιλώντας στην Karfitsa και στους λόγους για τους οποίος θα πρέπει να κάθεται στα κοινοβουλευτικά έδρανα στην επόμενη Βουλή. «Ο κόσμος έχει καταλάβει την απουσία του Καρατζαφέρη. Διαθέτουμε ένα πολιτικό προσωπικό που κανένας δεν του βάζει με άριστα το δέκα πάνω από πέντε. Υπάρχει μια υποβαθμισμένη πολιτική εκπροσώπηση και δεν υπάρχουν προτάσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων. «Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που άφησε τέσσερα υπουργεία. Αν πεις αλήθεια σου κόβουν το κεφάλι. Για την καρέκλα εγώ δεν ξεπούλησα ιδέες και πατρίδα» συμπληρώνει.
Αν και το κόμμα του δεν «κατέβηκε» στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015 εκτιμά ότι στις επόμενες κάλπες η προσπάθειά του θα αποδώσει καρπούς. «Έκατσα στο περιθώριο. Πήγα στη Δικαιοσύνη και αθωώθηκα από όλες τις κατηγορίες. Δεν μπορούσα να πάω έτσι σε εκλογές. Έπρεπε πρώτα να αθωωθώ και η σκευωρία που έγινε πρωτοσέλιδο να πέσει. Τώρα ξεκινάμε με μεγάλη δυναμική».
 
Μακριά από τη ΝΔ
Τις συζητήσεις με πολιτικά πρόσωπα αλλά τις ενώσεις των απόστρατων αξιωματικών έχει αναλάβει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος τον οποίο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θεωρεί «play maker και πανέξυπνο». 
Από την πλευρά του, ο Τάκης Μπαλτάκος σχολιάζει: «Σκοπός μας με τη δημιουργία του νέου κόμματος είναι να κατέβουμε στις εκλογές. Θα είναι ένα καινούριο κόμμα. Δεν θα ενταχθούμε σε κάποιο κόμμα που υπάρχει ήδη. Κάνω προσπάθεια για τη χώρα μου και την προσωπική μου αξιοπρέπεια. Κάνω αυτό που πρέπει. Θέλω να κοιτώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να μην ντρέπομαι». Ο κ. Μπαλτάκος ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν συζητήσεις με μέλη της ΝΔ γιατί το θεωρεί… «αποστασία». «Μόνο εάν κάποιος διαγραφεί ή ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη ΝΔ τότε θα συζητήσουμε μαζί του. Αλλά με ενεργά στελέχη δεν θα μιλήσουμε ούτε με μισό» λέει.